play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    RADIO MEXICO SINDS 1980

Artiesten nieuws

Frimout & Manon – Diepe wortels

today17 januari 2024 5

Achtergrond
share close

De Nederlandstalige band Frimout rond frontman Stef Willems komt na 1,5 jaar radiostilte terug boven water met het duet ‘Diepe Wortels’.
Zangeres van dienst is Manon Gögös, mede-oprichtster en allereerste zangeres van Portland. Ze speelde daarnaast jarenlang in de band van theatermaker en songwriter Jaouad. Haar lichthese stem blendt in deze sfeervolle popballade fantastisch mooi met die van de Frimoutfrontman. ‘Diepe Wortels’ gaat over hoe achter een moeilijke relatie toch een onverwoestbare liefde kan schuilgaan.

Frimout 2.0: van onder de vleugels van producer Steve Willaert

Bijna 10 jaar werkte de band voor al hun producties nauw samen met Steve Willaert, die onlangs nog geëerd werd voor ‘een leven vol muziek’ op de Radio2 Eregalerij. Die vriendschap blijft overeind, maar de band komt nu voor het eerst van onder zijn vleugels uit.
Pieter Schrevens, ooit 3de op Humo’s Rock Rally met zijn band Five Days en ook kind aan huis als muzikant in de ochtendshow van StuBru, nam deze keer de productie voor zijn rekening. Hij schreef ‘Diepe wortels’ samen met Stef Willems.
Technieker van dienst was de jonge beloftevolle Nederlander Paul Van de Geijn die mee aan de knoppen zat voor hits van Van Velzen, Miss Montreal en Guus Meeuwis.

Stef Willems: ’De voorbije 2 jaar zijn een muzikale zoektocht geweest. Er zijn enkele muzikantenwissels geweest in de band en we zijn op zoek gegaan naar een nieuwe producer. Ik ben ongelofelijk trots dat onze nieuwe single ‘Diepe Wortels’ meteen een volwassen eigentijds geluid laat horen dat tegelijk toch heel herkenbaar en catchy is. Toen ik de demoversie van de song afwerkte met Pieter Schrevens was het duidelijk dat de song nog beter tot zijn recht zou komen in duetvorm. De zoektocht naar de perfecte match leidde ons via onze gitarist Steven Hellemans naar Manon Gögös. Ze heeft een stem waar je na één zin al verliefd op wordt en haar medewerking heeft de song naar een nog hoger niveau getild. Frimout 2.0 is bij deze helemaal vertrokken’.

Written by:

Rate it

Similar posts

Artiesten nieuws

Rudy de Wit – Verliefd, verloofd, getrouwd

In 2012 brak Rudy de Wit door met de single ‘Sweet Love’. Een jaar later scoorde hij een nog veel grotere hit met ‘Ga Met Me Mee’ en sindsdien is Rudy de Wit niet meer weg te denken uit het Nederlandstalige hitwezen. Hiermee brak ook producer Harald Queens door, die […]

today18 juni 2024

Artiesten nieuws

William Smulders & The Handjives – Thats Alright Now Mama

William Smulders brengt samen met zijn band William Smulders & The Handjives een ode aan de King of Rock and roll Elvis Presley. De nieuwste single van William getiteld “That’s all right now mama” is de single die Elvis Presley zijn carrière en leven compleet veranderde. William en zijn band […]

today18 juni 2024

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%