play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    RADIO MEXICO SINDS 1980

Artiesten nieuws

Lynx – Miljoenen lichten

today25 juni 2024 10 1

Achtergrond
share close

Na tien jaar komt Lynx met een nieuwe single: Miljoenen Lichten

Het heeft tien jaar geduurd, maar eindelijk is er weer een nieuwe single van de Alkmaarse band Lynx. Het nummer Miljoenen Lichten is een energieke poprocksong met een serieus thema.

Steeds meer mensen worstelen met psychische problemen. In 2023 maar liefst een kwart van alle Nederlanders, dat zijn zo’n 3,3 miljoen mensen (Bron: Trimbos Instituut). Als je hiermee worstelt kun je je ontzettend eenzaam voelen. Over die eenzaamheid gaat Miljoenen Lichten. Want, bezingt Lynx, hoe eenzaam het ook lijkt, je bent niet alleen.

B I O G R A F I E

Lynx ontstond eind jaren negentig op de Alkmaarse middelbare school Willem Blaeu. De band bestaat uit leadzanger Nick Renooij, drummer Johan Eggermont, basgitarist Wouter Zijlstra en leadgitarist Jasper Lok.

De afgelopen jaren speelde Lynx op honderden podia in binnen- en buitenland als coverband. In de winterperiode hebben de bandleden in de oefenruimte hard gewerkt aan het opnemen van nieuwe, eigen singles. Na Miljoenen Lichten valt dus te verwachten dat Lynx met meer nieuw werk komt.

De meest succesvolle single van Lynx tot nu toe is Blijf Bij Mij. Als titelsong van de film De Ark stond dat liedje ook een aantal weken genoteerd in de Oranje Top 30, de lijst van meest succesvolle Nederlandstalige liedjes. Ook toerde Lynx met het nummer langs regionale en landelijke radiostations, waaronder de Coen & Sander Show van 3FM.

Met dank aan: ThePlugger

Written by:

Rate it

Similar posts

Artiesten nieuws

Sander Mavrie – Rosen auf dem Bett

Sander Mavrie is de artiestennaam van André Maris. Hij is geboren in het Limburgse Grashoek maar is woonachtig in Panningen. Hij maakt al vanaf zijn 13e jaar muziek en trad in het verleden o.a. ook op samen met zijn broer als duo ‘2 Volt’. Zijn repertoire bestaat uit Nederlandstalige, Duitstalige […]

today19 juli 2024 5

Artiesten nieuws

Harryt Postema – Gewoon een lekker feestje

De goedlachse zanger Harryt Postema uit Kollum debuteert met een heerlijke feestplaat en spreekt daarmee direct zijn mening uit: Hij houdt van “Gewoon een lekker feestje”!  De produktie, tekst en muziek zijn uit handen van volksproducer Martin Sterken die ook dit maal de artiest zeer goed wist aan te voelen. […]

today19 juli 2024 1

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%