play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    RADIO MEXICO SINDS 1980

Artiesten nieuws

Michel Wolsink – ‘T wurd altijd weer licht

today19 december 2023 10

Achtergrond
share close

Na zo’n kleine 2 jaar afwezig te zijn geweest in de NL. talige muziek, komt Michel Wolsink “terug” met een nieuwe NL. Talige single.  En verrassend zoals hij vaker was en ook nu weer is, ….dit keer gezongen in “zijn” Achterhoeks/ dialect.  Ja, ja… Michel is een geboren Achterhoeker!  De laatste 2 jaar was Michel druk bezig in de Duitstalige muziekwereld en heeft hij meerdere singles uitgebracht in o.a.: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Op het verlanglijstje van Michel stond in de toekomst ooit nog eens een NL. talige single in het Achterhoeks dialect uit te brengen. Dit had Michel al vaker aangegeven bij componist en goede vriend Rob Mullink jr. Rob componeerde in het verleden al diverse singles voor Michel o.a.: Steeds weer als ik jou zie – Ik wil niet zonder jouw leven – Leef je leven en Eens komt de dag.

Begin november 2023 nam Rob contact op met Michel en vertelde hij dat hij een liedje had gecomponeerd met bijpassende tekst in het dialect welke uitermate geschikt zou kunnen zijn voor hem. Na het beluisteren van de demo was Michel meteen enthousiast en na kort overleg besloten de twee heren om zo snel mogelijk de ‘MW SOUND STUDIO’ van Michel in te duiken om het nummer op te nemen.

Het liedje heeft een meeslepende melodie met daarbij als belangrijkste instrument ”de piano”. De fantastische tekst is gebaseerd op gebeurtenissen van het afgelopen jaar waarbij veel herkenbare items voorbijkomen zoals: De boer die moet gaan – Geen gas meer om te stoken – Wat is ons geld nog waard – Op de vlucht of geen woning. Met dit nummer is Michel Wolsink weer “terug” met een voor deze tijd …toepasselijk liedje en dat ook nog eens in het dialect!

‘T Wurd Altied Weer Licht – zal omstreeks 19 december digitaal uitgebracht worden onder het voor Michel zo vertrouwde Nederlandse platenlabel JC Records. Naast de digitale verkoop via de bekende download portals, zal de track eveneens via streaming te beluisteren zijn bij o.a. Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon, Tidal enz.

Met dank aan: Jolanda Clement

Written by:

Rate it

Similar posts

Artiesten nieuws

Sidney Jr & Sidney Bischoff – Panja

Sidney Jr & Sidney Bischoff helemaal “Panja” van hun nieuwste single  Sidney Jr & Sidney Bischoff zijn helemaal “Panja” van hun nieuwste single die binnenkort de hitlijsten zal bestormen. “Panja” is een aanstekelijke meezinger met een onmiskenbaar feestgehalte, waarbij de inspiratie kwam van Sidney Jr. zelf. Samen met de ervaren […]

today24 juli 2024 3

Artiesten nieuws

Patrick van Ons – Margrietje

Zanger Patrick van Ons uit Assendelft in het dagelijks leven brandweerman en daarnaast ook alweer geruime tijd erg actief als zanger komt met een cover op de mooie song “Margrietje” van Louis Neefs.  Al geruime tijd liep Patrick met het idee om iets van Louis Neefs te coveren. Hierop werd in overleg met […]

today24 juli 2024 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%