play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    RADIO MEXICO SINDS 1980

Artiesten nieuws

Nelis Heesbeen – Speel nog een keer

today8 mei 2024 6

Achtergrond
share close

Nelis Heesbeen kennen wij natuurlijk van vele liedjes, maar de meest bekende zijn ‘Als een vader opa wordt’, ‘Overstag’, ‘Oh Zwarte Zigeuner’, ‘Mooie Signorita’ en zijn “Cherie”, nummers die in de reizigerswereld enorm populair zijn. 

Om die doelgroep weer te verblijden met een plaat uit vergane glorie, dook Nelis terug in de tijd toen hij nog als klein kind rondhuppelde op het kamp en helemaal weg was van zijn ome Jan met zijn accordeon. Daarom koos hij “Speel nog een keer” uit als nieuwe single, een nummer wat gaat over de accordeon, maar ook over het zigeunerleven. 

‘Zingen is mijn lust en mijn leven, en vooral oude liedjes waar we vroeger veel op gedanst hebben, liedjes die mijn familie graag mee zong, de oude zigeuner muziek. 

‘Tijdens mijn optredens in het land krijg ik vaak te horen dat men blij wordt van deze oude muziek, want er zijn maar weinig jongeren die echt de oude liedjes zingen. Natuurlijk wordt er zo af en toe wel eens een plaatje van vroeger in een nieuw jasje gestoken en als dit dan een succes wordt komt daar vaak nog wel een vervolg aan, maar daarna valt men vaak weer terug op andere muziek. Daar waak ik voor. Als ik geboekt word om juist deze muziek te zingen, dan doe ik dat met passie. Ik zing vanuit mijn hart zodat de emotie de boventoon voert. 

Met het nummer “Speel nog een keer” is een wens uitgekomen, ik loop er al jaren mee in mijn hoofd om dit nummer opnieuw uit te brengen en ik vindt dat de tijd er nu rijp voor is’, aldus Nelis Heesbeen. 

Met dank aan: Willem de Bie

Written by:

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%