play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    RADIO MEXICO SINDS 1980

Artiesten nieuws

Peter van der Plas – Oranje Helden, Doe ‘t Dan!

today19 juni 2024 3

Achtergrond
share close

 Zanger Peter van der Plas verrast met originele EK song. 

 ”Oranje Helden, Doe ‘t Dan!” is in de kern een geschiedenisverhaal dat verteld wordt in een lied, en jawel! het legendarische verhaal van de EK finale van ‘88 en de gehele euforie naderhand, met als hoogtepunt natuurlijk de rondvaart door de grachten. 

De Haagse zanger Peter van der Plas bezingt in “Oranje Helden, Doe ‘t Dan!” 

niet alleen deze unieke prestatie, maar moedigt in de refreinen de nieuwe lichting spelers ook aan om dit te evenaren en de titel wederom van Duitsland naar Nederland te brengen. 

De songtekst komt uit de pen van René Boekhout en Maarten Plug, laatstgenoemde heeft ook de compositie bedacht en samen met de veelzijdige producer Antonio da Fonseca de productie voor haar rekening genomen. 

De heren Boekhout en Plug zijn zeer in hun nopjes met de samenwerking. Het contact met de zanger was al eerder gemaakt en tijdens de feestelijke presentie van de nieuwste singel van Elias van Hees (Proost Met Mij Vannacht) gooiden zij dus al snel een balletje op bij van der Plas, Die ‘m d’r in kopte en de rest is geschiedenis. 

“Oranje Helden, Doe ‘t Dan!” mag wat de makers betreft een evergreen worden onder alle oranje supporterts. Maar oordeelt u vooral zelf en ga ‘m luisteren!

Met dank aan: Willem de Bie

Written by:

Rate it

Similar posts

Artiesten nieuws

Sander Mavrie – Rosen auf dem Bett

Sander Mavrie is de artiestennaam van André Maris. Hij is geboren in het Limburgse Grashoek maar is woonachtig in Panningen. Hij maakt al vanaf zijn 13e jaar muziek en trad in het verleden o.a. ook op samen met zijn broer als duo ‘2 Volt’. Zijn repertoire bestaat uit Nederlandstalige, Duitstalige […]

today19 juli 2024 5

Artiesten nieuws

Harryt Postema – Gewoon een lekker feestje

De goedlachse zanger Harryt Postema uit Kollum debuteert met een heerlijke feestplaat en spreekt daarmee direct zijn mening uit: Hij houdt van “Gewoon een lekker feestje”!  De produktie, tekst en muziek zijn uit handen van volksproducer Martin Sterken die ook dit maal de artiest zeer goed wist aan te voelen. […]

today19 juli 2024 1

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%