play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    RADIO MEXICO SINDS 1980

Artiesten nieuws

Ralph Louie – Not Only at Christmas

today7 december 2023 15

Achtergrond
share close

Ralph Louie benadrukt in zijn eerste officiële single “Not Only at Christmas” dat niet alleen speciale gelegenheden belangrijk zijn om elkaar op te zoeken.

Die zienswijze heeft hij van z’n ouders meegekregen. Zij gaven altijd al aan dat je elkaar het gehele jaar door moet blijven zien om genegenheid te tonen i.p.v. op bepaalde data.

Met die gedachte heeft hij een pakkende Engelstalige tekst op papier gezet en tevens een melodielijn bedacht die door producer Niels Lingbeek en hemzelf gearrangeerd is. Dat dit het begin is van een nieuwe fase in het leven van Ralph Louie moge duidelijk zijn. Hij heeft gemerkt dat hij affiniteit heeft met het schrijven van teksten. Vooral de woordkeuze vindt hij heel belangrijk. Die inspiratie kreeg hij na het luisteren van liedjes door Bob Dylan, Tom Petty en Neil Young.

Ralph Louie: ’Eigenlijk schrijf ik al teksten vanaf m’n 16de. Omdat ik na het luisteren van deze artiesten anders ben gaan denken en schrijven heb ik al die teksten weggegooid. In de afgelopen 3 jaar heb ik meer dan 50 nummers geschreven, waarvan ik nu al weet dat ik daar een groot gedeelte van ga opnemen én uitbrengen. Op advies van Niels ben ik van plan om eerst met twee producties per jaar te beginnen. Waarschijnlijk volgt nummer 2 in de lente van 2024.

Met dank aan: Willem de Bie

Het bericht Ralph Louie – Not Only at Christmas verscheen eerst op Lucky Joe Magazine.

Written by:

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%