play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    RADIO MEXICO SINDS 1980

Artiesten nieuws

Roykuh – Mijn tweede liefde

today8 december 2023 18

Achtergrond
share close

In 2005 begon Roykuh voor de grap met zingen. Omdat hij best veel positieve reacties op zijn zangtalent kreeg, gaf hij zich in 2019 op voor de Talentenjacht ‘Stanley Hazes zoekt the Voice’. Hij ging met de publieksprijs naar huis en mocht een eerste eigen single opnemen. Met de lancering van deze feestplaat ‘Zoals ik wil’ groeide z’n naamsbekendheid in de regio Eindhoven. Roykuh organiseerde op een gegeven moment een evenement waarbij Frank Verkooyen ook als zanger geboekt was. Roykuh kwam in gesprek met Verkooyen en kwam er toen pas achter dat Frank ook producer was. De opbeurende woorden die Frank uitsprak over een eventueel vervolg op de zangcarrière van Roykuh resulteerde in een afspraak in de The Boom! Music Studio. 

Roykuh: ‘Mijn werkelijke naam is Roy, maar omdat iedereen me al bijna m’n hele leven Roykuh noemt is dat m’n artiestennaam geworden. Om het in Brabantse termen te houden vond ik Royke te saai, vandaar dat ik dus voor RoyKuh heb gekozen. Tijdens het gesprek in de studio liet Frank mij een Duitstalig nummer horen waarvan hij dacht dit wel iets voor mij was. Tekstschrijver Wim Roeffen heeft het geheel vertaald in het Nederlands en bij het lezen van de tekst kwam ik erachter dat het ook nog eens op mijn eigen leven sloeg. Dat vond ik wel heel bijzonder. Muzikaal gezien heeft Frank er een prachtige productie van weten te maken. Ik ben er ontzettend blij mee en hoop dat het me verder brengt in de muziekwereld. 

Met dank aan: ScorePromotions

Het bericht Roykuh – Mijn tweede liefde verscheen eerst op Lucky Joe Magazine.

Written by:

Rate it

Similar posts

Artiesten nieuws

Sidney Jr & Sidney Bischoff – Panja

Sidney Jr & Sidney Bischoff helemaal “Panja” van hun nieuwste single  Sidney Jr & Sidney Bischoff zijn helemaal “Panja” van hun nieuwste single die binnenkort de hitlijsten zal bestormen. “Panja” is een aanstekelijke meezinger met een onmiskenbaar feestgehalte, waarbij de inspiratie kwam van Sidney Jr. zelf. Samen met de ervaren […]

today24 juli 2024 3

Artiesten nieuws

Patrick van Ons – Margrietje

Zanger Patrick van Ons uit Assendelft in het dagelijks leven brandweerman en daarnaast ook alweer geruime tijd erg actief als zanger komt met een cover op de mooie song “Margrietje” van Louis Neefs.  Al geruime tijd liep Patrick met het idee om iets van Louis Neefs te coveren. Hierop werd in overleg met […]

today24 juli 2024 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%