play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    RADIO MEXICO SINDS 1980

SMAAKMAKER

SMAAKMAKER VAN WEEK 50

today10 december 2023 46

Achtergrond
share close

Piet Baum steekt de vergeten piratenplaat ‘Ik schaam me nooit’ in een nieuw jasje

De lancering van z’n nieuwe single ‘Ik schaam me nooit’ waarmee Piet laat horen dat hij nog springlevend is, kan wel eens het begin van een nieuwe muziekcarrière worden. Vroeger trad Piet vaak op met Jan Verhoeven (†), Sandy Rachel en Frank Ferrari maar de laatste jaren had Piet gekozen voor een andere carrière. Maar dagelijks vroegen vrienden en bekenden (en ook wildvreemden) aan Piet waarom hij niet meer actief was op het muzikale vlak.

Piet: “Ik kon er niet meer omheen en ben toch maar weer de studio ingedoken. Via Joos van Leeuwen kwam ik uit bij de studio van Eric van Tijn waar we meerdere nummers hebben opgenomen. Joos heeft veel samengewerkt met bekende artiesten en maakt ook muziek voor bekende tv-programma’s”. Joos ziet de samenwerking met Piet wel zitten en als deze single een succes wordt, zal er ook ongetwijfeld een vervolg single komen. Deze nieuwe single verschijnt bij Rood-Hit-Blauw producties.

Piet: “Ik ken Ronald Visch van RHB al heel lang en heb in het verleden liedjes bij hem uitgebracht. “Ik schaam me nooit” van Frans Kunst is een pareltje maar deze kon echt een opfrisbeurt gebruiken. Ik weet dat veel nummers van Frans Kunst door Frank Ferrari zijn geschreven en met hem ging ik vaak om. Ik ben dan ook als het ware opgevoed met deze liedjes. Omdat je tegenwoordig veel mooie nieuw bewerkte nummers van vroeger hoort vond ik ‘Ik schaam me nooit’ meer dan de moeite waard om onder handen te nemen. Het is overigens niet de eerste keer dat ik een cover uitbreng en in het verleden heb ik ook liedjes van André Hazes opgenomen. Aan dit nummer hebben we extra aandacht besteed want dit nummer blijft echt hangen en ik hoop dat hij de aandacht krijgt die hij verdient. Op dit moment wordt er veel gevraagd aan mij of ik weer ga optreden. Als de single goed ontvangen wordt ga ik dat misschien ook wel weer doen”.

Met dank aan: Rood-Hit-Blauw / ScorePromotions

Written by: admin

Rate it

Similar posts

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%