play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    RADIO MEXICO SINDS 1980

Artiesten nieuws

Willie Schilder – Feesten in de kroeg

today25 maart 2024 24

Achtergrond
share close

Wilfried is woonachtig in het mooie Vledder, een prachtig dorpje in Drenthe. In het dagelijkse leven verdiend Wilfried de kost als schilder en doet dit als zelfstandig ondernemer. Reeds op jonge leeftijd was muziek voor hem een belangrijke bezigheid. Toen zijn oudste zus via de lagere school op orgelles ging, werd er door pa en ma al snel zo’n kast met toetsen in de woonkamer geïnstalleerd. Grote zus oefende zich het apezuur om de opgedragen lesstof meester te worden, maar al gauw nam Wilfried plaats achter dat grote apparaat. Hij luisterde een liedje op de cassetterecorder en probeerde dat na te spelen. Dat ging hem mirakels goed af, volgens Pa. En hier begon zijn carrière als toetsenist de eerste vormen aan te nemen. 

Op z’n 10e jaar werd het eerste podium betreden tijdens een familiefeestje: de toon was gezet. Toen Wilfried 14 was werd het eerste duo opgericht, met z’n achterneef op drums en saxofoon. Beide namen ze ook de zangpartijen voor hun rekening. Na vele bandjes en optredens (en op aandringen van z’n vriendin en pa) besloot Wilfried in 2021 een solocarrière te starten; gesteund door zijn gitaar en de benodigde backing tracks. 

Steeds meer werd hij geprezen voor zijn kwaliteiten met het vertolken van het Nederlandstalige lied. Hij besloot dus om zich hierop te gaan richten onder de artiestennaam Willie Schilder. Al snel werd de eerste poging ondernomen om zelf eens een nummer te gaan schrijven. 

Naar aanleiding van zijn ervaringen in de bouw kreeg hij het idee om hierover iets te schrijven. In het ouderlijk huis, en bij opa en oma, werden vroeger de hits van George Baker regelmatig gedraaid en dus ontstond het idee om een nummer van Hans Bouwens te gaan gebruiken als basis voor de eerste single. Er werd gezocht naar een opnamestudio en Wilfried ging samen met z’n vaste maatje (en manager) Peter Green richting Studio het Atelier in Weiteveen. Frans Vollink voelde precies aan wat Wilfried in gedachten had en zo werden de opnames voor de eerste song ‘Feesten in de kroeg’ perfect afgerond. Inmiddels zijn de opnames weer gestart in Weiteveen met de tweede song welke meer richting het levenslied zal gaan en een geheel eigen product zal worden. 

Wilfried hoopt met zijn muziek een groot publiek aan te spreken en kijkt er naar uit z’n fans te begroeten tijdens één van z’n optredens in het land. 

Written by:

Rate it

Similar posts

Artiesten nieuws

Sidney Jr & Sidney Bischoff – Panja

Sidney Jr & Sidney Bischoff helemaal “Panja” van hun nieuwste single  Sidney Jr & Sidney Bischoff zijn helemaal “Panja” van hun nieuwste single die binnenkort de hitlijsten zal bestormen. “Panja” is een aanstekelijke meezinger met een onmiskenbaar feestgehalte, waarbij de inspiratie kwam van Sidney Jr. zelf. Samen met de ervaren […]

today24 juli 2024 3

Artiesten nieuws

Patrick van Ons – Margrietje

Zanger Patrick van Ons uit Assendelft in het dagelijks leven brandweerman en daarnaast ook alweer geruime tijd erg actief als zanger komt met een cover op de mooie song “Margrietje” van Louis Neefs.  Al geruime tijd liep Patrick met het idee om iets van Louis Neefs te coveren. Hierop werd in overleg met […]

today24 juli 2024 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%